Marianne Beikes

Gezelschapsdieren- en paardenarts

Marianne Beikes - Gezelschapsdieren- en paardenarts
Marianne Beikes Gezelschapsdieren- en paardenarts

In 2019 ben ik afgestudeerd als paardendierenarts bij de Universiteit Utrecht. In maart 2020 mocht ik starten bij de kliniek in Maartensdijk, waar ik nu al bijna twee jaar met veel plezier aan het werk ben.

Oorspronkelijk kwam ik hier om een zwangerschapsverlof waar te nemen en daarna ben ik gebleven. Hier heb ik een mooie afwisseling tussen het behandelen van de huisdieren op de praktijk en het heen en weer rijden naar de paarden van onze klanten.
Hoewel ik alle onderdelen van mijn werk heel interessant vind heb ik speciale interesse in de bewegingsleer en wondbehandeling. Het mooiste aan dierenarts zijn vind ik nog wel het me kunnen inzetten voor het welzijn van zowel dier als mens. Ik vind het dan ook het fijnst als ik mensen tevreden en gerustgesteld met hun viervoeter weer de praktijk kan zien verlaten.

Buiten mijn werk breng ik mijn tijd veel door met het Friese paard dat ik voor iemand rijd en verzorg en ga ik graag op pad in het bos of op de hei. Thuis heb ik twee konijnen en zit ik graag rustig op de bank met een goede serie, film of boek.