Stage en coschappen

Stage en coschappen

Wij hebben ook dierenartsen die zijn opgeleid als externe docenten van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht. Hierdoor is voor studenten diergeneeskunde een 8-weekse eind co-schap in onze kliniek(en) mogelijk. Evi dierenartsen biedt daarnaast paraveterinairen in opleiding stageplekken om hun opleiding te kunnen afronden. Onze praktijken zijn een SBB (Aequor) erkend leerbedrijf en voldoen hiermee aan belangrijke kwaliteitscriteria.

Wij dragen graag bij aan de toekomst van onze aanstaande collega's, als laatste voorbereiding voor de praktijk.

In de laatste fase van het 6e studiejaar lopen co-assistenten een externe co-schap in een eerstelijns kliniek. Al bijna 20 jaar zijn wij een van de weinige klinieken in Nederland die co-assistenten mogen opleiden in de praktijk. Tijdens hun stage bij onze kliniek(en) leren de co-assistenten verschillende aspecten van het dierenarts zijn. Zij assisteren onze dierenartsen in de behandeling van verschillende diersoorten, de studenten leren klanten te woord te staan aan de balie en door de telefoon, ze doen verschillende laboratorium-onderzoeken en daarnaast ondersteunen ze de dierenartsen bij chirurgische ingrepen.

Het kan zijn dat u een van onze paraveterinairen in opleiding of co-assistenten tegenkomt op consult, dit is ALTIJD onder begeleiding van een van onze dierenartsen. Wilt u niet dat onze studenten uw huisdier(en) nakijken, dan kunt u dit uiteraard aan het begin van het consult/behandeling aangeven.

Stage lopen

Wij hebben regelmatig plaats voor stagiaires die de opleiding tot paraveterinair volgen. Heb je interesse in een stageplek bij ons? Stuur dan een motivatiebrief en je CV naar de locatie van je voorkeur.

Vergeet niet in de brief te vermelden in welk jaar van de opleiding je zit en om welke stageperiode(s) het gaat.

Wij zijn een door SBB erkend leerbedrijf.

Mocht u vragen hebben, vernemen we dat graag.